Vad gör jag med dina personuppgifter?

Genom att handla hos Scale Model Kit accepterar du dataskyddspolicyn och behandlingen av dina personuppgifter. Scale Model Kit värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning.

Scale Model Kit säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.

Scale Model Kit är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat som kund.

Dina personuppgifter behandlas av Scale Model Kit för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

Nedan information är en summering av hur Scale Model Kit i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

1Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

2Vilka uppgifter lagrar jag?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagras ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.

Dina uppgifter lagras så länge Scale Model Kit har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att följa en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

3Rättslig grund

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

4Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

4.1Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med Scale Model Kit betalleverantör.

Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.

De betalleverantörer (betaltjänster) som Scale Model Kit använder sig av är: PayPal.

4.2Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste Scale Model Kit/ dela med specifik information med fraktbolaget.

Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.

De fraktbolag Scale Model Kit samarbetar med är: DHL.

4.3Nyhetsbrev

Har du valt att prenumerera på nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.

Scale Model Kit använder MailChimp för utskick av nyhetsbrev.

5Rätten till tillgång

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos Scale Model Kit. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

6Rätt till rättelse

Du har rätt att be Scale Model Kit uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

7Rätten att bli glömd

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att Scale Model Kit måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

8Ansvarig för dataskydd

Scale Model Kit är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i nätbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

9Så skyddas dina personuppgifter

Scale Model Kit använder mig av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

Scale Model Kit använder en fransk plattform, Prestashop, som drivs av Prestashop SA med säte i Paris.
Mer om Prestashop finns på deras hemsida. www.prestashop.com/en.

Meny

Inställningar

Dela med sig

QR-kod

Skapa ett gratis konto för att spara "loved" objekt.

Logga in

Skapa ett gratis konto för att använda önskelistor.

Logga in